Doe jij dit ook?
Als een ding geldt voor Nederlanders is het wel dat ze gek zijn op aardappelen. We bedoelen dan niet die droge dingen die te lang hebben opgestaan, maar we denken eerder aan patat, gebakken aardappelen en zelfs aardappelsalade. Gek op laatstgenoemde? Voorkom dan dat je tijdens de bereiding deze fout maakt.
Niet van alle aardappelsoorten kun je een lekkere aardappelsalade maken.
Aardappelsoorten
Alleen al de aardappelafdeling in de supermarkt zou bijna een winkeltje op zich kunnen zijn. Tig aardappelsoorten sieren toch wel vaak de schappen van de lokale super. Van Bildtstar tot Redstar en van Turbo tot aan Vitelotte. Allemaal leuk en aardig, maar welke kun je nu het beste waarvoor gebruiken? Er zit namelijk nogal een verschil tussen de piepers.
Zetmeel
Aardappelen die rijk zijn aan zetmeel, zoals bijvoorbeeld Russet Burbank, gaan sneller kapot tijdens het koken. Deze aardappelen zijn daarom erg geschikt voor aardappelpuree, want ze nemen melk, room en/of boter ook nog eens beter op. Doordat ze sneller kapot gaan, zijn ze dan weer niet geschikt voor de aardappelsalade. Ze gaan namelijk snel kapot wanneer je de salade wilt roeren.
Dunne schil
Welke aardappelen dan wél geschikt zijn voor een aardappelsalade? Aardappelen met een dunne schil, enkele voorbeelden hiervan zijn krieltjes, rode bliss en jonge aardappelen die nog amper een schil hebben ontwikkeld. Deze behouden hun stevigheid wanneer je ze kookt en gaan ook niet zo snel kapot wanneer je je salade wilt roeren.
Lees ook: Zo krijg je die kant-en-klare aardappelschijfjes wél krokant, supermakkelijk!
Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest!
Bron: Pure Wow | Beeld: Pixabay