Zo kun je een ei breken zonder de schaal te knoeien
Misschien ben jij een geoefend kok, maar voor veel mensen blijft het nog een beetje lastig. Het lijkt een simpel taakje, maar een ei breken zorgt soms voor veel frustratie. Denk je dat je het goed hebt gedaan, drijft er weer een stukje schaal in je pan of bakmengsel. Moet je dat er weer uit lopen vissen met je vingers, wat een geknoei! Het kan veel makkelijker, want chefkoks hebben een trucje voor het breken van een ei.
Het is heel gemakkelijk.
Eitje
Even een gebakken eitje voor op brood of bij de nasi, een ei door de cake… Eieren komen vaak van pas. Maar hoe vaak is het wel niet voorgekomen dat je staat te klungelen omdat er een stukje schaal in je pan of kom is terechtgekomen. Met deze truc is dat absoluut verleden tijd!
Hoe doe je het
De truc? Veel mensen slaan hun ei stuk tegen de rand van een pan of kom. Dit moet je dus juist niet doen! Sla het ei tegen een plat, vlak oppervlak. Tik één keer hard met het ei tegen de vlakke ondergrond en separeer dan de twee helften van elkaar boven een kom of pan. Omdat je door het slaan op een plat ondervlak een ‘schone’ breuk creëert, komen er geen stukjes schaal los.
Zien hoe het werkt? Libelle heeft een filmpje gemaakt waarin het wordt uitgelegd.
Lees ook: Met deze gekke truc maak je in één keer veel gekookte eieren zonder ze te koken!
Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest!
Bron: Libelle | Beeld: Pexels