Deze truc hadden we eerder willen weten!
Een hardgekookt eitje is een gezonde en snelle snack om te verorberen. Tenminste, als het niet ellenlang duurt om je ei te pellen. Het pel-fiasco is gelukkig verleden tijd dankzij deze truc.
Een gekookt ei als ontbijt is vaak een goed begin van de dag, maar het ei in kwestie moet natuurlijk wel te pellen zijn. Helaas is geduld zo vroeg in de ochtend nog geen schone zaak en voor je het weet blijf je over met een half ei, omdat je de schaal er niet vanaf kon krijgen. Om dit welbekende probleem in de toekomst te voorkomen, bestaat er een uiterst simpel trucje.
Wat heb je nodig?
- Baking soda
- Een theelepel
Wat moet je doen?
1. Doe de eieren in koud water en voeg een theelepel baking soda toe. Kook de eieren vervolgens zoals je dat altijd zou doen.
2. Laat de eieren schrikken en je kunt ze kort daarna moeiteloos pellen. De schalen zullen zo van het ei afglijden.
Waarom het werkt?
Door de baking soda komt de schaal los van het eiwit, waardoor je het ei ontzettend makkelijk kunt pellen!
Lees ook: Citroenpers in huis? Dan gebruik je deze waarschijnlijk je hele leven al verkeerd
Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest!
Bron: PureWow | Beeld: Pixabay