Kookfans

Chocola in een fles 2Wat moet je doen?

Om te beginnen neem je de fles cola, of welke fles met frisdrank dan ook, en maak je deze leeg. Je kunt een grote of een kleine fles gebruiken. Vervolgens spoel je de fles goed om, zodat hij helemaal schoon is. Daarna neem je een flinke reep pure chocola en deze smelt je. Afhankelijk van welke fles je wilt gebruiken moet je er wel voor zorgen dat je genoeg pure chocola hebt om de gehele fles mee te kunnen vullen. Hoe kun je de chocola het beste smelten? Je kunt hier het beste een pan met kokend water voor gebruiken en daarin doe je dan een schaal waar je de losse stukken in doet. Op die manier komt de chocola niet in het water te liggen, maar zal het door de hitte van het gekookte water wel smelten, die methode noemen we ook wel au-bain marie.

Als de chocola gesmolten is dan giet je de vloeibare chocola in de lege colafles en draai je hem zacht heen en weer zodat elke gedeelte van de fles goed bedekt is met chocola. Vervolgens laat je de fles even goed afkoelen zodat de chocola kan stollen en goed hard kan worden. Op dat moment kun je de fles van chocola vullen met paaseitjes of bijvoorbeeld ander paassnoep dat je er graag in zou willen doen. Daarna gebruik je een goed scherp mes om de colafles voorzichtig open te snijden en voilá, het eindresultaat is een prachtige fles van chocola gevuld met paaseitjes of ander paassnoep. Bekijk ook even rustig op je gemak het handige instructiefilmpje van DaveHax waarin hij het je stap voor stap uitlegt en laat zien:


Pagina 2/2

Beeld: videostill Dave Hax