Maayke

Nooit meer uren in de keuken staan totdat je aardappels een keer gaar zijn

We hebben nou eenmaal een druk leven en steeds vaker schiet het koken er dan ook bij in. Weet je bijvoorbeeld dat de gemiddelde Nederlander minimaal één keer per week eten laat bezorgen of een afhaalmaaltijd ophaalt? We hebben steeds minder tijd en daarom is hier dé manier om aardappels voortaan een stuk sneller te koken.

De truc is zo simpel en scheelt je enorm veel tijd in de keuken.

Magnetron
We vertelden je al eerder dat het wel degelijk uitmaakt welke pan je gebruikt bij het koken van aardappelen. Maar nu zijn er nog twee manieren waarop je aardappelen een stuk sneller gaar krijgt. De eerste is de aardappels alvast gedeeltelijk opwarmen in de magnetron. Het is niet aan te raden om je aardappelen compleet in de magnetron op te warmen, gezien de kooktijd dat moeilijk is in te schatten. Wanneer je ze gedeeltelijk in de magnetron opwarmt hoef je ze daarna slechts enkele minuten te koken. Prik met een vork een aantal gaten in de aardappelen en verwarm deze op 750 Watt ± 2 minuten in de magnetron. Draai ze om en verwarm ze opnieuw 2 minuten.

Stomen
De tweede optie die goed kan helpen om je aardappels sneller gaar te krijgen is om ze te stomen of ze te koken. De reden? Je hebt voor het stomen veel minder water nodig, waardoor het minder tijd kost om een hele pan met water te laten koken. Nog een voordeel: je aardappels behouden veel meer smaak wanneer je ze stoomt en ook blijven de vitaminen en mineralen beter bewaard. Alleen maar voordelen dus!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Margriet | Beeld: Pexels