Dit gaan we voortaan vaker doen!
Citroenen zijn in vrijwel ieder huishouden standaard te vinden. Het gele fruit is heerlijk als garnering bij een drankje en geeft een lekkere, typische zure smaak aan vele gerechten. Daarnaast zit het gele bolletje boordevol met vitamine C, wat het heel gezond maakt.
Voortaan doe je het stukje fruit in de magnetron!
Toepassingen
Citroenen behoren net als bijvoorbeeld limoenen tot de familie van de citrusvruchten. Kenmerkend voor de vrucht zijn uiteraard de gele schil en de zure smaak. Het fruit komt van oorsprong uit Azië en is een veelgebruikt product door de vele toepassingen die het heeft. Zo wordt het sap vaak verwerkt in gerechten en wordt het ook vaak tijdens het schoonmaken gebruikt. De schil wordt -geraspt- vaak verwerkt in bijvoorbeeld baksels. In de keuken en het huishouden dus een echte topper. Maar ook aan de gezondheid kan een citroen veel toevoegen!
Gezondheid
Zo bevat het stukje fruit grote hoeveelheden vitamine C, wat een positieve invloed kan hebben op de gezondheid. Vitamine C heeft in het lichaam een functie als anti-oxidant en is nodig voor de opname van ijzer, het in stand houden en bevorderen van de weerstand en de vorming van bindweefsel. Heb je een tekort aan deze uitermate belangrijke vitamine, dan kun je dit opmerken door een verminderde weerstand (je wordt bijvoorbeeld snel verkouden of geen griepepidemie gaat aan je voorbij) en wonden genezen maar traag. Een overschot kan echter ook voorkomen, je kunt dan darmklachten en diarree ervaren.
Wil je net als wij zoveel mogelijk sap uit de vrucht halen? Lees dan gauw verder op de volgende pagina!
Pagina 1/2