Naomi

Citroen

Citrus is altijd de manier om je cake net dat beetje extra te geven. Doe alleen geen citroen bij een citroencake, want dan neemt het echt een de overhand. Bij een gewone vanillecake daarentegen, gebruik zoveel je wilt! Je kunt ook citroensap of citroenrasp gebruiken. Het is de tegenhanger van die enorm zoete cakemixen en juist daardoor zal je cake perfect in balans zijn.

Ei

We horen je denken: een ei toevoegen? Dat zit er toch al in? Dat klopt, maar als je een extra ei toevoegt dan krijg je een heerlijk luchtige en rijke cake. Cakemix heeft de neiging om een beetje los te worden en niet zo vol en luchtig. Door dat extra ei bereik je dat wel.

Creativiteit

Er is geen einde. Na deze tips is het helemaal aan jou. Kijk in je keukenkastjes en pak wat je pakken kan om wat te experimenteren. Wat speculaaskruiden, of misschien wat rumaroma? Laat je creativiteit de vrije loop en wie weet ontwikkel jij een cake die de wereld verstelt doet staan!

Lees ook: Recept: Arretjestaart, een twist op de klassieke arretjescake

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Wonder How To | Beeld: berries and pound cake door Lindsey Turner onder de licentie CC BY 2.0