Met slechts een bord en een glas is de boter binnen no-time op kamertemperatuur!
Voor de meeste bakrecepten heb je zachte boter (dus niet gesmolten!) nodig om het goed te kunnen mengen met de andere ingrediënten. Soms heb je opeens zin om iets te bakken of je bent het gewoonweg vergeten van te voren uit de koelkast te halen om het op kamertemperatuur te laten komen.
Boter
Balen, want natuurlijk heb je hebt boter nodig voor het recept is het nog keihard. Dan maar wachten tot ‘ie smeerbaar is óf even in de magnetron of pan? Nee hoor, dat kan veel makkelijker én sneller! Tipje van de sluier: je hebt een bordje en een glas nodig. Snij de gewenste hoeveelheid boter die je nodig hebt, leg het blokje op een bord. Verwarm een glas met warm water, laat het even staan en gooi het water vervolgens weg. Doe het glas omgekeerd over de boter op het bord. Na een paar minuutjes is het zacht!
Lees ook: Op deze manier maak je de smeuïgste gehaktballen ooit!
Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest!
Beeld: Pxhere