Het is een fluitje van een cent
Wanneer je aan het koken bent en je geen blikopener kunt vinden -of hij gaat net kapot- kun je balen als een stekker. Gelukkig hoef je je niet meteen naar de winkel te haasten om een nieuwe blikopener aan te schaffen. Met behulp van een lepel krijg je ‘m ook open!
Degenen die graag kamperen, buiten koken of in het bezit zijn van een roestige blikopener zijn maar wat bekend met de terging van het openen van een blik. Hoewel sommige blikjes een lipje aan de bovenkant hebben, waardoor je de bovenkant er zo vanaf kunt trekken, zijn er ook veel blikken die niks hebben om het ding te openen.
Gelukkig hoef je niet met de handen in het haar te zitten en kun je het ding alsnog openen zonder blikopener. Met de juiste hoek en druk kun je met een (eet)lepel een kleine opening aan de bovenkant van een blik maken. Doe dit door op dezelfde plek heen en weer te gaan met je lepel en vervolgens druk je op deze plek met de lepel. Als je dat eenmaal gedaan hebt, kun je de opening groter maken door voorzichtig met de lepel langs de rand van het blikje door het aluminum te drukken. Wees wel voorzichtig, want de randen van het blikje zijn erg scherp.
Bekijk hieronder hoe het in z’n werking gaat.
Lees ook:
- Dit moet je weten: ZO lang kun je eten in de koelkast bewaren!
- Hij pelt een hardgekookt ei in drie seconden en iedereen kan het hem nadoen! Wauw, dit trucje is briljant!
Bron: Good Housekeeping | Beeld: videostill