Sabine
20 min.
4 - 6 pers.
Ingrediënten
  • 200 gram pure chocolade
  • 700 gram zijden tofu (verkrijgbaar bij de ekoplaza)
  • rasp van een limoen
  • 1 eetlepel donkere rum (optioneel)
  • 2 eetlepels vanille-extract
  • 160 gram ahornsiroop
  • Snufje chilivlokken
  • Snufje zout

In eerste instantie lijkt het helemaal niet lekker

Dat Jamie Oliver de weg in de keuken wel weet, is bij ons een bekend gegeven. Ook vinden we het normaal dat hij met unieke voedselcombinaties experimenteert, maar het ingrediënt dat hij gebruikt om chocopasta te maken, vinden we wel een beetje… apart.

Creatief zijn in de keuken loont!

Het geheime ingrediënt

Het ingrediënt dat chef Oliver gebruikt voor zijn chocopasta is, hou je vast: tofu! Jamie Oliver vraagt aan je om niet meteen je neus weg te draaien voor dit ingrediënt, want volgens de kok maak je hiermee een heerlijke chocopasta. Waarom Jamie zo’n fan is van dit ingrediënt? Door tofu toe te voegen zit er minder verzadigd vet in de pasta en hierdoor proef je de chocolade beter. Aan de slag dan maar!

Zo maak je het:

  • Breek de chocolade in stukjes en smelt het au-bain-marie. Laat het daarna wat afkoelen, maar houd in de gaten dat de chocolade niet hard wordt.
  • Doe de tofu in een schone theedoek en knijp daarna het vocht eruit.
  • Doe de tofu in een keukenmachine en voeg de limoenrasp, rum, vanille-extract, zout, ahornsiroop en chilivlokken toe. Zet de keukenmachine daarna twee minuten aan.
  • Schenk na de twee minuten de gesmolten chocolade bij het mengsel en laat de keukenmachine aanstaan tot de chocolade volledig vermengd is met de tofu. Het resultaat: een prachtige chocoladepasta.

Dit recept bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Jamie Oliver | Beeld: Videostill YouTube Jamie Oliver