5. Voeg crème fraîche aan je geklutste eieren toe voor het lekkerste resultaat
Gordon Ramsay heeft in zijn tijd als student veel recepten uitgetest, om de lekkerste geklutste eieren te kunnen maken. De chef-kok kwam uiteindelijk tot de conclusie dat de eieren het lekkerst worden als je deze in een steelpan bereidt met wat crème fraîche en boter. Benieuwd naar het gehele recept? Dat kun je hier vinden?
6. Maak een ‘theezakje’ van de groene uiteinden van een prei
De groene uiteinden van een prei zijn niet altijd even mooi of heb je simpelweg niet nodig voor een recept. Gooi de uiteinden echter nooit weg, want je kunt het nog gebruiken voor een soep of een bouillon. Gordon Ramsay maakt van de uiteinden van de prei een soort theezakje. De chef vouwt een laurierblad, rozemarijn en tijm in het blad en rolt deze vervolgens op en maakt het vast met een kooktouw. Daarna doet hij het zakje in de soep of bouillon en krijgt het gerecht veel meer smaak. Hier kun je meer informatie vinden.
7. Geef je kip een heerlijk krokant jasje door deze te bereiden in karnemelk
Wie weleens een gefrituurd kippetje eet, weet dat het ‘m allemaal in de korst zit. Maar hoe maak je nou die smaakvolle, knapperige korst? Gordon Ramsay zweert bij karnemelk. Door de karnemelk wordt de kip extra mals en krijgt de kip een frisse smaak en blijft het bloem goed kleven! Hier kun je het recept vinden.
Lees ook: Zo maakt Gordon Ramsay zijn luchtige pannenkoeken
Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!
Beeld: videostill YouTube