Vivian

En met dit trucje is ook het ontdooien een fluitje van een cent

Te veel aardappelpuree gemaakt? Lekker juist, dan kun je er later nog eens van genieten. Aardappelpuree kun je namelijk makkelijk invriezen. Hoe je dat doet én hoe je het daarna ontdooit, lees je hier. 

Invriezen

Laten we bij het begin beginnen: het belangrijkst zijn de smaakmakers. Wees zeker niet te zuinig met een klont boter, een scheutje volle room of melk. Niet alleen geven deze de aardappelpuree een heerlijke romige, volle smaak, ook zorgen ze ervoor dat de puree niet waterig en smaakloos uit de vriezer komt. Voordat je de aardappelpuree gaat invriezen, kun je ‘m het best eerst laten afkoelen. Bewaar de puree vervolgens in een goed afgesloten bakje. Zorg ervoor dat er niet te veel ruimte tussen de aardappelpuree en het deksel zit om vriesband te voorkomen. Eventueel kun je de bovenkant van de puree bedekken met vershoudfolie.

Ontdooien

Het beste is om de aardappelpuree in de koelkast te laten ontdooien, zo’n een à twee dagen van tevoren. Daarna kun je de puree verwarmen in een pan, de oven, magnetron of een uurtje of twee in de slowcooker. Daar zitten wel twee probleempjes aan verbonden: 1) daar moet je de tijd voor hebben en 2) je moet vooruitdenken. Daar gaat het bij ons nogal eens fout. Gelukkig is er ook een snellere optie: laat de aardappelpuree in een grote pan op laag vuur ontdooien. Giet er een scheutje melk of room bij om te voorkomen dat de onderkant aanbakt. Ook de oven is een prima ontdooi-optie. Verwarm deze voor op 180 graden en laat de aardappelpuree in zo’n dertig minuten opwarmen.

Te waterig?

Komt je aardappelpuree toch waterig of smakeloos uit de diepvries? Dan kun je ‘m dikker maken en op smaak brengen door wat boter, zure room of crème fraîche toe te voegen.

Lees ook: Dit is waarom je steak niet moet ontdooien voordat je ‘m bakt

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Culy | Beeld: Pixabay, Hebi B.