Op deze manier BBQ’en is heerlijk als afwisseling
Als je aan barbecuen denkt, dan denk je aan lapjes vlees en worstjes op de gril, toch? Als vegetariër of veganist word je dan vaak als ‘moeilijk’ gezien, maar dat is nergens voor nodig. Je kunt namelijk heerlijke barbecuen met enkel groenten. Seppe Nobels, jurylid van het Belgische programma Grillmasters legt aan HLN uit hoe je dat het lekkerste doet en wij gaan dit zeker proberen…
Heb jij weleens een vega BBQ georganiseerd?
Groenten
Je denkt nu vast dat je enkel groenten als paprika en maïs kunt gebruiken, maar niets is minder waar. Eigenlijk zijn namelijk alle groenten erg geschikt voor de barbecue. Je kunt bijvoorbeeld eens dikke plakken aubergine gebruiken of misschien wel asperges. Ja, nu hebben we je aandacht wel, hè? Volgens Seppe is dit dé manier om asperges te grillen: “Wie hardere groenten als asperges op het barbecuerooster wil leggen, gaart die beter even voor. Door asperges eerst even kort in een bouillon te koken, volstaat het om ze slechts eventjes op het barbecuevuur zelf bruin te grillen. Dat spaart niet alleen flink wat tijd uit, maar voorkomt ook dat groenten verbranden.”
Kruiden?
Wees ook vooral zuinig met allerhande gekke marinades en kruiden, want juist die authentieke grillsmaak is zo lekker aan de groenten. Als je vlees een beetje mist en je wilt toch dat ‘vleesgevoel’, kies dan voor een portobellochampignon en andere groenten met vlezige texturen.
Bier
Wil je je groenten een echt lekkere smaak meegeven? Seppe heeft daar een hele goede tip voor: “Geen geslaagde barbecue zonder een fris biertje erbij en dat geldt ook voor een groentebarbecue. Je kan het blikje, geopend en al, tijdens het bakken tussen de kolen zetten. Door de hitte stroomt het bier uit het blikje en geeft het al stomend de groenten nog een extra smaak mee.” Ga jij binnenkort lekker vega BBQ’en?
Lees ook: Heerlijk voor bij de barbecue: een goedgevulde pastasalade
Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!
Bron: Viva | Beeld: pxhere