Geen zorgen, het ligt niet aan jou!
Maak jij ook weleens taarten, cakes of andere baksels maar lijken ze altijd te mislukken? Ookal volg je alle aanwijzingen goed op? Dan kan het zijn dat de fout niet bij jou, maar bij je keukengerei ligt!
Dat je baksel altijd mislukken hoeft niet te betekenen dat jij geen keukenprinses bent!
Misbaksels
Een baksel op tafel zetten dat er net zo uit ziet als op de foto die bij het recept hoort is zo makkelijk nog niet. Zelfs niet als je alle aanwijzingen op de verpakking netjes opvolgt en je je aan de aanbevolen baktijd en ovenstanden houdt. Maar hoe kan het dan eigenlijk dat je baksel nog steeds als een plumpudding in elkaar zakt op het moment dat je hem uit de oven haalt? Waarschijnlijk maak je heel erg vaak deze bakfout! No worries, je bent niet de enige; dit is namelijk de meest gemaakte bakfout aller tijden.
Bakvorm
Wat veel mensen zich niet realiseren, is dat de afmeting van de gebruikte bakvorm ook heel erg belangrijk is. Vaak wordt een andere bakvorm gebruikt dan aanbevolen omdat we nu eenmaal niet taartvormen in alle soorten en maten in de keuken hebben liggen. Toch kun je je er maar beter wel aan houden, want door het gebruiken van een te grote of te kleine bakvorm kan de baktijd veranderen of kan er een teveel aan deeg of beslag ontstaan. Het resultaat? Een niet goed gegaard en deegachtig baksel. Wist jij dit al?
Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest!
Bron: Margriet | Beeld: Pexels