Met deze tips sta jij als een koele kikker in de keuken
Je maakt één sneetje in de ui en je ogen beginnen gelijk te prikken. Na een tijdje stromen de tranen over je wangen. Herkenbaar? Deze tranen zijn straks nergens meer voor nodig, want met deze tips sta jij voortaan als een koele kikker in de keuken!
Met een paar simpele aanpassingen loop je nooit meer met rood doorlopen ogen de keuken uit.
- Scherp mes: gebruik voortaan altijd een scherp mes. Je beschadigt de ui met een scherp mes veel minder, waardoor er minder gas vrijkomt en je dus ook minder huilt.
- In de vriezer: leg uien voor het snijden in de vriezer. Een kwartiertje doet de truc. Ook op die manier ontsnapt er veel minder gas.
- Water: snijd de uien naast een lopende kraan. De waterdruppels neutraliseren het gas en dit werkt ook als je stomend water in een kopje naast de snijplank zet. Gewoon even een lekker kopje thee zetten en je tranen komen niet opzetten. Win win!
- Ademen door je mond: door je mond ademen heeft geen effect op je ogen. Het vrijgekomen gas reageert op het speeksel op je tong en niet op je ogen.
- Kaarsje: romantiek en geen tranen! Het vlammetje trekt de vrijgekomen gassen aan en het bereikt daardoor niet je ogen.
- Vochtig mes: door een vochtig mes te gebruiken reageert het gas op je mes en niet op je ogen.
- Slok water: Snijd de uien terwijl je een slok water in je mond hebt. Het gas zoekt namelijk de grootste hoeveelheid water op en die bevindt zich dan in je mond. Een slok wijn mag natuurlijk ook!
Wil je meer tips over uien? Lees eens:
Bron: kookidee | Beeld: Pexels