Ruth

Daarna kun je weer genieten van een warm kopje thee

Hoe vaak zou een waterkoker op een dag gemiddeld worden gebruikt? We zetten ‘m aan voor onze kopjes thee of wanneer we pasta willen koken. Een makkelijk apparaat waar we veel gebruik van maken, maar hoe zorgen we ervoor dat onze waterkoker schoon blijft?

Kalkvorming

De grootste reden waarom je een waterkoker met regelmaat moet reinigen is kalkvorming. Als je eens goed kijkt naar de binnenkant van het apparaat zie je misschien witte aanslag zitten. Dat is de kalk die door het water ontstaat. Maak je geen zorgen, het is namelijk een heel normaal proces. Schadelijk is het niet, maar we zouden het ook niet bepaald smakelijk noemen. De kleine stukjes zweven door je waterkoker en komen zo terecht in je kopje thee. Het kan er zelfs voor zorgen dat je waterkoker er langer over doet om het water op het kookpunt te krijgen. Gelukkig is dit makkelijk te voorkomen door het apparaat te ontkalken. Een simpel en snel klusje dat je kunt doen met verschillende middeltjes die vast al in je keukenkastje staan.

Plan van aanpak

Voor het ontkalken van de waterkoker kan je aardig wat verschillende producten gebruiken. Azijn, citroen of citroenzuur bijvoorbeeld. Mocht je graag met zwaar geschut aan de bak willen dan kan je speciale schoonmaakmiddelen kopen die voor ontkalken bedoeld zijn. En wist je dat je zelfs cola kunt gebruiken?! Welk middel je ook kiest, het klusje is zo geklaard.

  • Doe een scheutje van het gekozen middel in de waterkoker.
  • Vul de waterkoker tot de helft met water.
  • Zet de waterkoker aan en laat het water koken.
  • Giet het water wanneer het is gekookt weg, en spoel nog een paar keer na. Je kunt de waterkoker ook opnieuw aanzetten met schoon water. Zo weet je zeker dat alle sporen weg zijn.
  • Nog niet helemaal tevreden? Dan kan je de bovenstaande stappen nog eens doorlopen.

Lees ook: Handig: met deze 6 etenswaren kun je ook schoonmaken

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Cooking Life | Beeld: Pexels