Je aardappels waren nog nooit zo lekker
Aardappels bakken lijkt zo simpel, maar toch is het wel een kunstje. Er worden veel fouten gemaakt tijdens het bakken van deze piepers en daarom zetten we hier op een rijtje welke fouten dat zijn en hoe je ze oplost. Zo is iedereen gegarandeerd van de lekkerste krieltjes en daar wordt iedereen toch blij van?
De meest gemaakte fouten zijn…
- Ongewassen aardappels gebruiken: Allereerst is het belangrijk om de aardappels altijd eerst even te wassen. Ze komen uit de grond en zeker als je aardappel nog een schilletje heeft wil je die wel even wassen.
- Vochtige aardappels gebruiken: Daarna is het belangrijk om de aardappel ook weer te drogen. Dit wordt vaak vergeten, maar als je de aardappel niet droogt dan is het vrijwel onmogelijk om de schil lekker krokant te krijgen.
- Alleen olie in de pan: Olie is essentieel voor het krokante jasje. Giet niet enkel olie in de pan, maar wrijf de aardappels er even mee in. Dat maakt het zo veel lekkerder
- Geen kruiden gebruiken: gebakken aardappels zonder zout of rozemarijn is gewoonweg minder lekker
- Geen gaatjes prikken: vooral als je krieltjes met schil of een volledige aardappel wilt bakken, zijn gaatjes een goed idee. Anders loop je het risico dat je aardappel explodeert en dat moet je natuurlijk zien te voorkomen. Daarbij kan ook de stoom beter ontsnappen en dat zorgt er ook voor dat de aardappel beter gaart en sneller knapperig wordt.
- Vuur te hoog: men denkt vaak onterecht dat een aardappeltje alleen knapperig wordt als je het vuur hoog zet. Het klopt dat je dan inderdaad snel een knapperig jasje hebt, maar je aardappels zijn nog steeds niet gaar aan de binnenkant. Laat ze dus vooral op middelhoog vuur garen, dan komt dat jasje vanzelf.
Lees ook: Oeps: dit zijn de 6 meest gemaakte fouten tijdens het bereiden van rijst
Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!
Bron: Delish | Beeld: pxhere