Heerlijk en simpel
Aardappelpuree is voor veel personen een zeer geliefd bijgerecht. Het is goedkoop, smakelijk en makkelijk om te maken. Bovendien kun je het op verschillende manieren maken waardoor het geschikt is voor veel dieeten. Zowel mensen die veganistisch door het leven gaan, glutenvrij eten of lactose-intolerant zijn, is dit heerlijke gerecht te eten.
Dankzij een heel simpel trucje krijg je heerlijke aardappelpuree.
Extra calorieën
Er zijn veel manieren en theorieën over hoe je het beste een luchtige, romige aardappelpuree kunt maken en ieder recept hiervoor bevat boter of room. Sommigen zweren zelfs bij een klodder mayonaise door de aardappelpuree. Maar wist je dat er ook een manier is om een romige aardappelpuree te maken zónder een tal van calorieën toe te voegen?
Geheim ingrediënt
Hoe krijg je dan de perfecte aardappelpuree? Heel simpel: giet allereerst je aardappel af wanneer deze zijn gekookt en laat de aardappelen vervolgens nog een paar minuten in de pan zitten. Je mag het vuur uitlaten. Hierdoor wordt het te veel aan water verdampt waardoor je aardappelpuree niet waterig wordt. Vervolgens is het tijd voor het geheime ingrediënt: bakpoeder. Strooi een snuf bakpoeder over je aardappelen heen voordat je ze gaat stampen. Bakpoeder laat deeg rijzen, maar zal er ook voor zorgen dat je aardappelpuree luchtig wordt.
Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!
Bron: Lifehacker | Beeld: Pixabay