Ben je aan het bakken en kom je een ingrediënt tekort? Zo kun je ze vervangen!

Desy

Bakingrediënt vergeten? Geen nood!

Heel vervelend; ben je aan het bakken, kom je erachter dat je een ingrediënt vergeten bent in huis te halen. Het bakken staken of nog snel even heen en weer naar de supermarkt? Dat is helemaal niet nodig; kijk eerst eens even of je misschien goede vervangers in huis hebt!

Zelfrijzende bloem

Geen zelfrijzende bloem, geen probleem: vervang dit door 500 gram patisseriebloem met 1 zakje bakpoeder door elkaar heen te mengen en goed te zeven.

Eieren 

Geen eieren voorhanden? Dat wordt dan lastig bakken! Behalve als je een banaan in de fruitschaal hebt liggen! 1 ei kun je namelijk vervangen door 1/2 geplette banaan. Drie eetlepels appelmoes zijn ook een oplossing!

Boter 

Boter kun je ook vervangen door appelmoes. Gebruik hiervoor dezelfde hoeveelheid appelmoes als boter; moet je dus 100 gram boter gebruiken, gebruik dan 100 gram appelmoes. Te weinig boter in huis? Je kunt ook Griekse yoghurt of olijfolie gebruiken; vervang dan de helft van de boter voor de yoghurt of olie. Dit werkt wel alleen in cake- of wafelbeslag, niet voor koekjes of taart.

Handig toch? Kun jij lekker rustig verder bakken!

Lees ook: Deksel voor de pan zoek? Deze simpele truc werkt ook

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Beeld: Pexels