Met een simpele toevoeging, kan de dip veel lekkerder worden
In de supermarkt vind je tegenwoordig een heel groot scala aan verschillende soorten hummus. Voor iedereens smaak zit er eigenlijk wel een heerlijk dip tussen. Maar mocht je jouw supermarkthummus graag nog lekkerder willen maken (en dat kan al heel makkelijk), lees dan snel verder!
Er is niets mis met hummus uit de supermarkt. Sterker nog, het scheelt je een hoop werk. Zelf hummus maken is niet heel ingewikkeld, maar je moet wel net alle ingrediënten in huis halen. Daarentegen is het een stuk simpeler om een supermarkthummus wat lekkerder te maken door zelf één ingrediënt toe te voegen. Wij delen zeven ingrediënten die je aan je hummus kunt toevoegen om ‘m nog lekkerder te maken.
Griekse yoghurt
Lekker romig, wie houdt daar nu niet van? Meng je hummus met een flinke schep Griekse yoghurt. En het is ook nog eens verantwoord, dus je kunt zonder je schuldig voelt royaal hummus op je brood smeren.
Avocado
Kies een avocado die goed rijp is en snijd hem open. Zorg ervoor dat je de avocado kan pureren en vervolgens kan vermengen met de hummus. De avocado an sich is geen smaaksensatie, maar het maakt je hummus een stuk romiger!
Zoete aardappel
Kook een zoete aardappel, pureer ‘m en meng hem met je kant-en-klare hummus. De hummus zal hierdoor een zoetere smaak krijgen. Je kunt het extra lekker maken door nog wat rode peper of Srirache toe te voegen. Roer ook nog een beetje citroensap erdoor en je hebt een echte smaaksensatie te pakken.
Artisjok
Dit is misschien niet de meest voor de hand liggende keuze, maar wel ontzettend lekker. Doe artisjokharten in de keukenmachine, blend fijn, en meng de gepureerde artisjokken vervolgens door de hummus.
Olijven
Olijven door de hummus? Het is een ware smaaksensatie. Voeg gesneden olijven en een beetje olijfolie aan je hummus toe en je dip is klaar om te eten. Wil je het nog makkelijker maken voor jezelf? Koop dan een bakje tapenade en meng de tapenade met je hummus.
Pesto
Gek op pesto? Combineer dan kant-en-klare pesto met je hummus. Je kan er voor de sier –en voor een extra smaaksensatie– nog wat pijnboompitten en parmezaanse kaas overheen strooien.
Gegrilde groenten
Heb je nog wat groenten in de koelkast liggen? Grill ze in een grillpan en breng op smaak met verschillende kruidensoorten. Kies bijvoorbeeld voor gedroogde chillipeper, zout, paprika- of kerriepoeder. Roer alles door elkaar en je hebt een gezonde variant!
Lees ook: Recept: zo maak je perfecte pita falafel met knoflooksaus en tahinisaus
Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!
Beeld: Zak Chapman (Pexels)