Wat is jouw ultieme tip voor de lekkerste brownies?
Brownies zijn er in alle soorten en maten. De een houdt van een brownie met noten en een ander houdt het recept het liefst zo simpel mogelijk. Om de perfecte brownie te bakken, moet je de basis goed onder de knie hebben. Als je je aan de volgende dingen houdt tijdens het bakken, maak je gegarandeerd de lekkerste brownies.
Gebruik pure chocolade
Niet iedereen houdt van pure chocolade, aangezien deze chocolade veel bitterder is dan de melkchocolade. Toch is het aan te raden om wel pure chocolade te gebruiken in je brownie. Omdat de pure chocolade door het beslag gaat, zal het niet bitter smaken, maar zorg je er wel voor dat de brownie veel meer smaak heeft dan wanneer je melkchocolade gebruikt.
Voeg wat espressopoeder aan het beslag toe
Geef je brownie nog meer smaak door wat espressopoeder toe te voegen aan het beslag. Je zult geen koffie proeven, maar de smaak van chocolade wordt versterkt door het espressopoeder. Geen fan van cafeïne? Dan kun je altijd de decaf-variant gebruiken.
Gebruik donkerbruine suiker
Als je een brownie bakt, staan er bij de ingrediënten vaak dat je ook lichtbruine suiker moet gebruiken. Hartstikke lekker, maar je geeft je gebakje nog meer smaak als je deze suiker vervangt door donkerbruine suiker.
Vergeet het zout niet
Al is het maar zo’n klein beetje; zout moet je niet vergeten toe te voegen. Door slechts een snufje zout toe te voegen, zal je brownie nog zoeter smaken.
Mixen maar
Voor veel brownierecepten moet je de eieren en suiker in een kom doen en mixen. Veel mensen doen dit voor slechts een minuutje, maar doe het voortaan veel langer. Door je eieren en suiker zo’n tien minuten te mixen -dat het een dikte krijgt van beslag- zit er veel meer lucht in het beslag wat ervoor zorgt dat je een zachte, fudge brownie krijgt in plaats van een platte, harde brownie. De afbeelding hieronder laat het verschil goed zien. De brownie links is gemaakt van suiker en eieren die 10 minuten zijn gemixt. De suiker en eieren van de rechterbrownie waren amper gemixt.
Zeef cacao en bloem altijd
Als je alle tijd hebt genomen om je eieren en suiker 10 minuten te mixen, zou het toch zonde zijn om tijd te besparen op het zeven van je ingrediënten. Zo heb je veel minder kans op klontjes in je beslag.
Bakken maar!
Wil je meteen de proef op de som nemen? Maak dan meteen deze overheerlijke brownie.
Wat moet je doen?
- Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een browniebakblik (25 cmx18 cm) in.
- Doe de gesneden chocolade, 50 gram van de cacao en de espressopoeder in een hitte bestendige kom en zet apart.
- Doe de boter in een sauspan en smelt dit op een middelhoog vuur, laat 5 minuten op een laag vuur staan. Let op dat de boter niet bruin wordt! Schenk de boter zodra het is gesmolten bij de chocolade en laat het 2 minuten staan. Roer de chocolade door de boter tot het volledig is gesmolten. Laat afkoelen.
- Doe de tafelsuiker, bruine suiker, vanille-extract, zout en eieren in een kom en klop dit met een handmixer 10 minuten of tot de suiker en eieren de structuur van pannenkoekenbeslag hebben.
- Schenk het afgekoelde chocolademengsel voorzichtig bij de droge ingrediënten terwijl je blijft mixen.
- Zeef de bloem en overgebleven cacaopoeder en roer dit met een spatel door het beslag.
- Schenk het beslag in de bakvorm en bak de brownie in 40 minuten.
- Laat de brownie daarna volledig koelen en snijd in 24 stukken.
- Geniet ervan!
Lees ook: Dit mag Meghan Markle niet meer eten sinds ze een hertogin is
Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!
Bron: Buzzfeed | Beeld: videostills Tasty, Pixabay
Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.