Desy

Dit zijn jullie geheime boerenkool-recepten!

Nu de winter in aantocht is, is er volgens ons niets lekkerders dan een lekker bord stamppot met worst. En waar Nederland dan echt om bekend staat, is stamppot boerenkool. Maar hoe maak je die nu het beste? Dit zijn jullie tips! 

Edwine van der Leeden houdt wel van een pittige stamppot met een rood pepertje, champignons, paprika, spekjes en kruiden van Johnny Boer.

Sunny zegt ons kleine blokjes brie over een bord boerenkool te verdelen en dit er goed doorheen te scheppen. De tip over kaas hebben we vaker gehoord, maar brie door de boerenkool doen is wel uniek!

Aaltje heeft al helemaal een bijzondere tip; per persoon frituurt zij één rundvleeskroket, die ze vervolgens door de boerenkool heen stampt. Bijzonder!

Om de stamppot lekker romig te maken voegt Marion een beetje koffiemelk toe. Ook zilveruitjes en piccalilly mogen volgens haar niet ontbreken!

Ellen haar Groningse oma gebruikte altijd Vluggort van Lassie om de stamppot wat smeuïger te maken. Wij zijn heel benieuwd!

Dit artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Beeld: videostill