Zo wordt het gegarandeerd een succes
Voor een avondje eten met vrienden of familie is kaasfondue altijd een goed idee. Heerlijk samen tafelen zonder dat je uren in de keuken hoeft te staan. De basis voor kaasfondue is in principe niet moeilijk, maar er kunnen wel dingen misgaan. We vertellen daarom wat je kan doen om de fondue zo lekker mogelijk te maken.
1. Experimenteer met kaas
Het allerbelangrijkste bij kaasfondue is natuurlijk welke kaas je gebruikt. Dit kan de hele smaakbeleving immers maken of breken. In principe kun je allerlei soorten kazen prima met elkaar combineren. Sterker nog: dat is het allerlekkerste. Hierbij is het wel belangrijk om te kiezen voor kazen die goed smelten, anders is de kans aanwezig dat het geheel klonterig wordt. Kazen die vaak als basis gebruikt worden zijn Emmental en Gruyère, maar je kunt eindeloos combineren, bijvoorbeeld met cheddar, mascarpone, geitenkaas of camenbert.
2. Geduld is een schone zaak
Om een optimaal resultaat te bereiken, is het belangrijk dat je geduldig bent bij het smelten van de kaas. De beste manier is om de kaas niet te fijn te snijden of te raspen, maar op lage temperatuur grote stukken te laten smelten. Roer daarnaast één kant op, en doe dit niet te snel. Op die manier krijgt je fondue de perfecte structuur.
3. Varieer met dips
Er zijn natuurlijk een aantal standaard dips die bij kaasfondue gebruikt worden. Denk aan brood, groenten en bepaalde soorten vlees. Er zijn echter zoveel andere lekkere dingen die je in de gesmolten kaas kunt dippen. Eerder schreven we al een artikel over de 30 lekkerste dippers voor kaasfondue. Worth a try!
4. Zoek drankjes met zorg uit
Bij een lekkere kaasfondue hoort natuurlijk een lekker wijntje, biertje of een ander drankje. Wil je een onvergetelijke smaakbeleving ervaren, dan kun je van tevoren uitzoeken welke wijn of bier past bij de kazen die je gebruikt.
Lees ook: Aha: om deze reden krijg je vaak een eitje na het kaasfonduen
Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!
Bron: Culy | Beeld: Adobe Stock