Tjitske

10. Naald in citroen

Wil je graag vers citroensap gebruiken, maar vind je het zonde om een hele citroen te verspillen aan een beetje sap? Koop dan niet meteen een flesje citroensap uit de winkel, je kunt zelf heel gemakkelijk citroensap gebruiken zonder de hele citroen te verspillen. Pak gewoonweg een dikke naald (zoals een breinaald). Rol de citroen met je platte hand over je werkblad en steek dan de naald in de onderkant van de citroen (in de lengte). Knijp daarna hard in de citroen en je zult zien dat er een straaltje sap uitkomt. Zuurstof kan er nu minder goed in, dus de citroen verrot niet en kan nog een tijdje in de koelkast bewaard worden.

11. Stokboord bewaren

Wordt je stokbrood gauw oudbakken en zacht? Er is een manier om weer terug te gaan naar het heerlijke stokbrood met knapperige korst en zachte binnenkant, net als toen je hem kocht. Overgiet het stokbrood simpelweg met water, zorg dat de hele korst nat is. Leg hem dan in een voorverwarmde oven van 180 graden Celsius. Leg het stokbrood drie minuten in de oven en draai het dan om. Laat het nog eens drie minuten liggen en check of de korst weer knapperig is. Is dit nog niet zo, laat het brood dat iets langer liggen. Je zult zien dat door het stoom de korst weer knapperig is en de binnenkant lekker zacht.

12. Gember schillen

Als je de schil van de gemberwortel wilt ontdoen, pak je waarschijnlijk al snel een aardappelschilmesje of een dunschiller. Helaas haal je hiermee veel meer dan alleen de dunne schil eraf en gooi je dus veel bruikbare gember weg. De volgende methode is veel handiger en veiliger! Snijd de gember als deze erg groot is in twee stukken zodat hij wat handzamer is. Gebruik in plaats van een mes een lepel om de schil eraf te halen. Hiermee kun je heel gemakkelijk de dunne schil verwijderen én met de lepel kun je in alle gekke hoekjes van de misvormde gember komen.

Benieuwd hoe de kookhacks in hun werk gaan? In deze video worden er een paar uitgelegd.


Pagina 3/3

Lees ook: Om deze redenen zou je vaker gember moeten eten

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: How To Make Sushi  | Beeld: Videostill YouTube