Dit brood is superlekker als voorafje!
Kruidenboter smaakt vaak al goed, maar het is natuurlijk nog lekkerder wanneer je ‘m zelf maakt. Ben je toch al bezig? Voeg dan ook nog eens een flinke portie kaas toe. Genieten gegarandeerd!
Dit heb je nodig:
- Een ciabatta of ander soort stokbrood naar smaak
- 6 teentjes knoflook
- 60 milliliter olijfolie
- Een half bosje verse peterselie
- 1 bolletje mozzarella
- 90 gram Parmezaanse kaas
Zo maak je het:
- Verwarm je oven voor op 200 graden.
- Stop de teentjes knoflook, peterselie en olie in een keukenmachine of gebruik een staafmixer. Blend dit tot je een soepele pure overhebt.
- Snijd je brood door midden en besmeer beide binnenkanten met het knoflookmengsel. Plaats daarna de twee helften weer op elkaar en pak het in met aluminiumfolie. Bak dit tien minuten in je oven.
- Haal je brood na de tien minuten weer uit de oven. Voorzichtig: het is heet. Haal de folie eraf en haal de twee helften weer van elkaar af. Beleg daarna beide kanten met de mozzarella en verdeel daarna de Parmezaanse kaas over de broden. Plaats daarna het brood nog 10 minuten in de oven. Je hoeft hiervoor de broden niet weer te bekleden met aluminiumfolie.
Gooi jij het liefst door elk recept een flink stuk kaas? Dan moet je deze recepten ook eens proberen:
- Hartige geitenkaastaart met prei en spekjes
- Homemade kaasbroodjes
- Croissantkrans met ei, kaas en spek
Bron: Laura in the Kitchen. Beeld: Videostil Laura in the Kitchen