Dé truc om je koffie nog lekkerder te maken…
Zout in je koffie? Ik hoor je nu al denken: waarom zou je dat doen?! Dat was onze reactie ook, maar nu blijkt dat het je koffie echt veel beter maakt!
Koffiedrinkers zijn heel creatief. Ze verzinnen allemaal manieren om koffie lekkerder te maken. Karamel, kokos en pompoen, je ziet alles voorbij komen. Nu is er een nieuwe trend in koffieland, namelijk: zout. Deze nieuwe trend is alleen ook nog eens wetenschappelijk ondersteund! Zout maakt je koffie namelijk lekkerder. Door de natriumionen die in het zout zitten wordt de koffie minder bitter en de smaak wordt versterkt. Klinkt perfect toch? Misschien door je volgende kopje koffie toch een snufje zout in plaats van een schepje suiker? Koffie is trouwens niet het enige drankje wat lekkerder wordt door een snufje zout.
Wijn
Dit trucje werkt ook in wijn! Ons favoriete dinerdrankje wordt nu nog lekkerder als je er een snufje zout in doet. Dit werd ontdekt door Nathan Myhrvold, hoofd van de technologieafdeling bij Microsoft. Hij deed een snufje zout in de wijn van een collega en verbazingwekkend genoeg werd het drankje er alleen maar lekkerder op!
Pas alleen wel op dat je niet te veel zout in je drankjes doet. Buiten dat het slecht voor je hart- en bloedvaten is, is het dan wel echt minder lekker.
Lees ook: Citroenpers in huis? Dan gebruik je deze waarschijnlijk je hele leven al verkeerd
Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest!
Bron: independent.co.uk | Foto: Pexels