Heerlijk met dit hete weer!
Het lijkt wel alsof het buiten heter en heter wordt en daarom zijn we naarstig op zoek naar ijskoude drankjes en slaan we de ijsjes maar snel in. We zijn nog lang niet van die tropische temperaturen af en daarom is het wel zo fijn als je een recept hebt voor een heerlijk zomers drankje. Met een paar ingrediënten maak je een heerlijke perzik-sangria.
Wat moet je doen?
- Doe drie perziken in de blender en voeg een scheutje water toe. Laat de blender draaien tot er een pure ontstaat.
- Doe de puree in een grote kan (1,8 á 2 liter). Snijd de overige perziken in stukken en voeg deze toe.
- Doe ook de frambozen, frambozenlikeur en basilicum in de kan.
- Schenk de suikersiroop* samen met de prosecco en spa rood erbij. Gebruik geen dure prosecco voor dit recept. Aangezien de prosecco met veel verschillende smaken wordt gemengd, is het zonde dure prosecco te gebruiken.
- Zet de kan een uur in de koelkast voor je de perzik-sangria serveert.
- Geniet ervan!
*Suikersiroop kun je heel simpel zelf maken. Het enige wat je nodig hebt is 100 gram suiker en 200 milliliter water. Doe de ingrediënten in een steelpan en verwarm het op een middelhoog vuur. Laat de pan net zo lang op het vuur staan tot de suiker volledig is opgelost. En dat is alles. Laat de siroop voor dit recept wel eerst afkoelen voor je het gebruikt.
Variatietip: word je niet wild van het idee dat er basilicum door je sangria zit? Vervang dit dan door wat verse blaadjes munt.
Probeer ook eens: Sangria Blanca
Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!
Bron: The Domestic Geek | Beeld: videostill