Lisa Pover
4 pers.
Ingrediënten
  • 2 rijpe perziken (in parten, met schil)
  • 1 biologische citroen (in dunne plakjes + sap van ½ citroen)
  • 2 zakjes zwarte thee (of groene thee voor een zachtere smaak)
  • 3 takjes verse basilicum
  • 1–2 el honing of agavesiroop (naar smaak)
  • 1 liter water
  • IJsblokjes

Zeg vaarwel tegen saaie ijsthee uit een pak – deze zelfgemaakte perzik-ijsthee is fris, fruitig en vol smaak. De combinatie van zoete perzik, frisse citroen en geurige basilicum zorgt voor een verrassend verfijnde drank die perfect past bij warme dagen. Iets voor jou als je houdt van homemade, easy en een tikje bijzonder.

Bereiding:

  1. Thee zetten
    Breng 1 liter water aan de kook. Laat de theezakjes 5 minuten trekken, verwijder dan de zakjes en laat de thee afkoelen tot kamertemperatuur.

  2. Perziken koken
    Doe de perzikparten met 1 el honing en 2 el water in een steelpannetje. Laat 5 minuten zachtjes pruttelen tot de perziken wat zachter zijn en sap loslaten. Laat afkoelen.

  3. Mengen & infuseren
    Voeg de perziken (met sap), citroenplakjes, basilicum en citroensap toe aan de thee. Zet minstens 1 uur (liefst langer, of een nachtje) in de koelkast om te infuseren.

  4. Serveren
    Serveer met veel ijsblokjes in glazen. Even roeren, eventueel nog wat extra honing of citroen toevoegen naar smaak.

Beeld: AdobeStock