Rowan Hattu
5 min.
2 pers.
Ingrediënten
  • 150 gram verse of bevroren bosbessen
  • 2 eetlepel kristalsuiker
  • 1 eetlepel water
  • IJs
  • 90 milliliter gin
  • 360 milliliter tonic water
  • Limoenschijfjes

Wij vertellen je het geheim

De gin tonic is al een groot succes in Spanje, maar wordt ook in Nederland steeds populairder. Nu dit succes ook zijn opwachting aan het maken is in Nederland, is het natuurlijk de vraag: hoe maak je die eigenlijk?

Gebruikers van de mobiele versie van deze website vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zomerse cocktail

De gin tonic is een klassieke, eenvoudige, maar lekkere cocktail. Maar wat maakt dit drankje nou écht lekker? Het antwoord is heel simpel: bosbessensiroop. Door een klein beetje bosbessensiroop toe te voegen verandert jouw drankje meteen in het perfecte zomer drankje vol met zoete en fruitige smaken.

Zo maak je de gin tonic

  • Breng de bosbessen, kristalsuiker en het water in een kleine steelpan op middelhoog vuur  aan de kook.
  • Zet het vuur laag en kook ongeveer vijf minuten, onder regelmatig roeren, tot de meest blauwe bessen zijn opengebarsten.
  • Haal ze dan uit de pan in een kleine kom en zet het in de koelkast.
  • Verdeel vier eetlepels bosbessensiroop over twee, met ijs gevulde, glazen. Voeg de gin toe en vul dit aan met tonic water. Voeg naar smaak meer bosbessensiroop of tonicwater toe. Als je helemaal klaar bent kan je het drankje nog garneren met een limoenschijfje.
  • Enjoy!

Ook lekker: Recept: zomerse limoncello-prosecco met mint

Wil je dit artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Bron: Delish, cocktailbrewery | Beeld: Unsplash, Karley Gomez