Robby

Heerlijk: warme chocolademelk met Amaretto!

Wij vinden weinig dingen lekkerder dan een kop warme chocolademelk als het buiten koud is. Nu kan je natuurlijk een ‘gewone’ warme chocolademelk maken, maar voeg eens een scheutje van je favoriete drankje toe en je chocolademelk wordt ineens nog feestelijker. Deze variant met Amaretto is heerlijk voor tijdens de feestdagen, maar ook op een niet feestelijke dag vinden wij dit ook geen straf om te drinken. 

Alles wordt lekkerder met een scheutje Amaretto!

Dit heb je nodig voor 3 koppen: 

  • 750 milliliter volle melk
  • 150 gram chocolade snippers
  • 90 milliliter Amaretto (30 ml per glas)
  • snufje zout
  • halve theelepel vanillesuiker
  • 50 gram suiker
  • handje geschaafde amandelen
  • geklopte slagroom

Zo maak je het: 

  • Voeg in een pan de melk, chocolade snippers, suiker en zout toe. Verwarm al kloppend op middelmatig/laag vuur.
  • Blijf kloppen tot de chocolade volledig smelt en het begint te sudderen.
  • Let op dat het geheel niet gaat koken, anders blijft het aan de bodem van de pan plakken.
  • Vanille toevoegen en goed roeren. Vervolgens verdelen in 3 glazen/mokken.
  • Voeg 30 milliliter Amaretto per glas toe en garneer het met de slagroom en geschaafde amandelen!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Delightfulemade | Beeld: Pexels