Sangria kan ook in de herfst!
Wanneer we aan sangria denken, denken we aan terrasjes aan de Spaanse costa del sol en zwoele zomeravonden. Kortom; sangria is een echt zomers drankje. Dit hoeft echter helemaal niet zo te zijn; met een paar kleine aanpassingen wordt het een drankje voor in de herfst!
Dit heb je nodig (voor 8 personen)
- 750 milliliter witte wijn (bijvoorbeeld sauvignon blanc)
- 250 milliliter appelcider
- 500 milliliter granaatappelsap
- 2 eetlepels ahornsiroop
- 10 kaneelstokjes
- 1 sinaasappel
- 1 appel
- 1 granaatappel
Zo maak je het:
- Doe de wijn en het granaatappelsap in een grote kan. Doe twee kaneelstokjes erbij.
- Maak de appel en de sinaasappel schoon en snijd deze in plakjes. Snijd de plakjes vervolgens in driehoekjes en doe deze in een grote kan. Je hoeft het fruit dus niet te schillen!
- Halveer de granaatappel en maak de pitjes los, doe deze in de kan. Voeg de ahornsiroop toe en roer het geheel door elkaar.
- Zet de kan minstens twee uren maar het liefste de hele nacht in de koelkast. Voeg voordat je serveert de appelcider toe.
- Verdeel het drankje over acht glazen en voeg eventueel ijsblokjes toe. Serveer met een kaneelstokje.
Dit recept bewaren? Pin hem op Pinterest!
Bron: Libelle | Beeld: Pixabay