Met wie wil jij dit wel drinken?
Het gezegde luidt niet voor niets: na regen komt zonneschijn. Hoewel het deze week met bakken uit de lucht komt, kunnen we binnenkort weer meer zon verwachten. En als het dan eindelijk zo ver is, wil je dat wel op een gepaste manier vieren. Als het zonnetje schijnt, liggen we graag in de zon en doen we ons te goed aan een ijskoude versnapering. Deze perzik-whiskeycocktail is op een warme zomerdag overheerlijk!
Het is heel makkelijk om te maken!
Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.
Hoe maak je de perzik-whiskeycocktail?
- Schenk heet water in een kan en doe de theezakjes erin. Roer goed en laat de zakjes even trekken en schep de theezakjes daarna uit de kan.
- Maak de perziken schoon, haal de pitten eruit en snijd ze daarna in stukjes.
- Doe de perzikstukjes in een sauspan en voeg de suiker en het water en citroensap toe.
- Kook de perzik zacht en laat de pan daarna nog 15 minuten op een laag vuur staan.
- Schep de stukjes perzik uit de pan en schenk het vocht in de kan.
- Schenk de whiskey in de kan en roer door. Zet de kan in de koelkast en laat de cocktail volledig koelen.
- Snijd de perzik doormidden, haal de pit eruit en snijd de perzik in schijfjes. Snijd ook de citroen in schijven.
- Doe in vier longdrinkglazen wat ijsklontjes en doe in elk glas 2 schijven citroen en 4 schijven perzik. Schenk de cocktail eroverheen en maak het af met een paar blaadjes munt.
- Geniet ervan!
Ook lekker: Gekruide garnalen van de barbecue
Wil je dit recept bewaren? Pin ‘t op Pinterest!
Bron: Tasty | Beeld: Videostill YouTube