Cheers!
Zoek je nog een herfstig drankje waarmee je het ook heerlijk warm krijgt? Dan is dit recept voor appelcider mimosa’s zeker een aanrader. Heerlijk voor bij de brunch of wanneer je zin hebt in een alcoholische versnapering. Enne, hij is ook zeker aan te raden tijdens een koude herfstwandeling. Binnen no time heb jij het weer heerlijk warm!
Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.
Warme kruiden
In het najaar of winter hoef je niet meteen naar een warm drankje te grijpen als je het koud hebt. In veel recepten vind je namelijk kruiden waar je het vanzelf warm van krijgt. Denk aan kaneel of nootmuskaat. In dit recept staat kaneel centraal, maar je kunt ook experimenteren met andere ingrediënten. Denk bijvoorbeeld aan steranijs, kruidnagel en sinaasappel.
Zo maak je appelcider mimosa’s:
- Pak een kleine kom en doe hier de suiker en kaneel in.
- Meng goed door elkaar.
- Pak een champagneglas en dip het ondersteboven in water om de randen nat te maken.
- Druk de glazen vervolgens voorzichtig met de rand in het kaneelsuikermengsel.
- Vul de champagneglazen voor 1/4 met appelcider. Wil je nog meer smaak? Voeg dan een scheutje cognac of Fireball (kaneel-whisky) toe, dit zorgt er ook voor dat de kaneelsmaak meer naar boven komt. Maak het af met champagne.
- Genieten maar!
Meer zin gekregen in herfstige cocktails?
- Cocktailrecept: Pumpkin Spice White Russian
- Recept: champagnecocktail met Aperol
- Recept: appelcider-sangria
Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!
Bron: Delish | Beeld: iStock