Marlieke
10 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 4 speculaas- of gemberkoekjes
  • 1 theelepel honing
  • 180 milliliter koffielikeur (bijv. Kahlúa)
  • 160 milliliter wodka
  • 1,5 theelepel pumpkin spice kruiden (of speculaaskruiden)
  • 180 milliliter room

Voor de liefhebbers van cocktails, koffie en pumpkin spice

De herfst is in volle gang en dat betekent maar een ding: alles is verkrijgbaar met pumpkin spice-smaak, het Amerikaanse zusje van ‘onze’ speculaaskruiden. Ook met de White Russian-cocktail gaat deze combinatie van kruiden perfect samen. Je schudt deze hartverwarmende herfstcocktail zo in elkaar.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je de Pumpkin Spice White Russian:

  • Verkruimel de koekjes en leg de kruimels op een bord. Wrijf de randen van vier cocktailglazen in met en beetje honing. Dip de glazen dan in de koekkruimels, zodat ze een mooi randje vormen.
  • Meng de koffielikeur, wodka en pumpkin spice goed door. Verdeel over de glazen en voeg dan aan ieder glas ijsklontjes toe.
  • Verdeel de room over de glazen en serveer meteen.
  • Cheers!

Lees ook: Pompoencheesecake met karamelsaus

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: CountryLiving | Beeld: videostill Delish