Eindelijk een herfst latte die je makkelijk thuis kunt maken!
Het is echt weer de tijd van het jaar om te genieten van een heerlijke gingerbread latte! Deze lekkere kruidige koffie kun je nu makkelijk zelf maken met maar een paar simpele ingrediënten. Grote kans dat je zelfs een aantal van deze ingrediënten al in huis hebt liggen!
Een Starbucks-waardige latte maak je nu heel gemakkelijk zelf.
Dit heb je nodig voor de latte:
- 2 kopjes espresso
- 250 millilter opgeschuimde melk
Dit heb je nodig voor de gingerbread-siroop:
- 500 milliliter water
- 300 gram (kristal)suiker
- 2 theelepels gemberpoeder
- een halve theelepel kaneelpoeder
- een halve theelepel vanille-extract
Voor de garnering (optioneel):
- slagroom
- nootmuskaat
Zo maak je het:
- Mix in een middelgrote steelpan water, suiker, gember- en kaneelpoeder en vanille-extract.
- Breng de mix al roerend aan de kook. Zet het vuur laag zodra het kookt en laat het nog 15 minuten (zonder deksel) door pruttelen.
- Zodra de siroop is ingekookt haal je deze van het vuur. Zet het vervolgens even aan de kant met een deksel op de steelpan.
- Maak een dubbele espresso.
- Schuim de melk op met een melkopschuimer.
- Pak een grote mok (+/- 500 milliliter), voeg hier de espresso en ongeveer 60 milliliter siroop toe en vervolgens de gestoomde melk. Roer dit geheel even goed door.
- Maak de latte af met een flinke toef slagroom en een snufje nootmuskaat. Enjoy!
Dit bericht bewaren? Pin hem op Pinterest!
Bron: Margriet | Beeld: Pixabay