3. Autumn Blush
Zoals het in de naam ook zegt, is de Autumn Blush een fruitige cocktail. Deze heldere en bloemige variant heeft veel weg van de klassieker Tom Collins. In combinatie met de grapefruit en herfstige smaken is dit zeker een cocktail waar je het lekker warm van krijgt.
Wat heb je nodig voor 1 glas:
- 30 milliliter Tanqueray Royale
- 30 milliliter zelfgemaakte grapefruit- en hibiscussiroop (zie onderstaand recept)
- Bruiswater
- Glas: longdrink met ijsblokjes
- Garnering: wit rozenblaadje
Recept voor zelfgemaakte grapefruit- en hibiscussiroop (300 ml = 10 glazen):
- Pers 8 grapefruits tot sap of koop 1 liter vers grapefruitsap;
- Giet het sap door een zeef;
- Voeg voor elke 250 milliliter grapefruitsap 100 gram suiker toe en roer totdat de suiker is opgelost;
- Voeg 5 gram hibiscusthee (verkrijgbaar in de supermarkt) toe voor elke 250 milliliter grapefruitsiroop, roer en dek af met huishoudfolie;
- Laat 30 minuten in de koelkast staan;
- Giet de siroop door een zeef;
- Controleer de hoeveelheid in milliliter en voeg 1 theelepel rozenwater (verkrijgbaar in de supermarkt) toe voor elke 250 milliliter siroop;
- Je kunt de siroop tot twee weken bewaren in een afgesloten bakje in de koelkast.
Zo maak je de Autumn Blush:
- Voeg ijsblokjes toe aan een longdrinkglas;
- Giet er 30 milliliter Tanqueray Royale over en 30 milliliter van de zelfgemaakte siroop op basis van grapefruit en hibiscus;
- Roer door elkaar en voeg meer ijs toe om het glas te vullen;
- Giet er bruiswater bij tot het glas voor driekwart gevuld is en roer nogmaals voorzichtig om de ingrediënten te combineren;
- Voeg nog een beetje bruiswater toe zodat het glas bijna vol is;
- Gebruik een rozenblaadje als perfecte herfst garnering.
- Cheers!
Lees ook: Recept: herfstige appelcider mimosa’s met kaneel
Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!
Bron & Beeld: Tanqueray
Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.