2. Amber Spice
Het pumpkin spice-seizoen is ook aangebroken, en daarom is de Amber Spice helemaal geïnspireerd door deze populaire smaak. Dit pittige drankje heeft smaken van pompoen, vanille en nootmuskaat. Het vergt misschien wat meer tijd en moeite, maar is het allemaal waard!
Wat heb je nodig voor 1 glas:
- 30 milliliter Tanqueray No. Ten
- 50 milliliter pumpkin spiced siroop of 5 milliliter spicy Ketel One (optioneel voor liefhebbers)
- Glas: waterglas met ijsblokjes
- Garnering: foelieblad (het omhulsel van de nootmuskaat)
Zo maak je zelfgemaakte gekruide pompoensiroop (500 milliliter voor 10 glazen):
- Schil en snijd een halve pompoen in blokjes van 3 centimeter;
- Gaar in de oven gedurende 40 minuten op 200 graden;
- Laat afkoelen en weeg 300 gram pompoen af;
- Doe de pompoen met 500 milliliter water, 2 theelepels vanille-extract, 3 gram nootmuskaatpoeder, 2 gram kaneelpoeder en 20 gram honing in een blender en mix tot een puree;
- Gebruik een theedoek om het vocht uit de puree te persen;
- Meet het vocht af en voeg voor elke 100 milliliter pompoensap 40 gram suiker toe en roer alles goed door elkaar;
- Meet vervolgens de vloeistof opnieuw af en voeg voor elke 100 milliliter pompoensiroop 10 milliliter vers en gezeefd citroensap toe;
- Roer goed door elkaar;
- Je kunt de siroop tot twee weken bewaren in een afgesloten bakje in de koelkast.
Aanpassingen: in plaats van zelfgemaakte pompoensiroop kun je pompoensap in de winkel kopen. Gebruik 1 liter pompoensap en verwarm het zachtjes op het fornuis met 2 theelepels vanille-extract, 3 gram nootmuskaatpoeder, 2 gram kaneelpoeder en 20 gram honing en roer het door elkaar. Laat 20 minuten sudderen en laat dan lichtjes afkoelen alvorens de suiker en het citroensap toe te voegen.
Zo maak je de Amber Spice:
- Doe ijs in een shaker;
- Giet er 30 milliliter Tanqueray No. Ten over, 50 milliliter van de zelfgemaakte gekruide pompoensiroop (en de spicy Ketel One als je wat warmte wilt toevoegen);
- Roer gedurende 30 seconden;
- Giet de cocktail met behulp van een zeefje in een waterglas gevuld met ijsblokjes;
- Garneer met geraspte nootmuskaat of een takje foelieblad.
- Cheers!
Voor liefhebbers van spicy Ketel One: voeg 10 gram gedroogde pepers toe aan 100 milliliter Ketel One en laat het geheel trekken in een afgesloten bakje. Test tot het gewenste spiciness-level is bereikt en verwijder dan de pepers met een zeef. Hoe langer je het laat staan, hoe heter het zal worden.
Benieuwd naar de Autumn Blush, een cocktail met frisse en bittere tonen? Bekijk dan de volgende bladzijde!
[2/3]
Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.