Genieten maar!
Niet alleen in de zomer nippen we graag aan een cocktailglas, ook in de herfst is dit een prima activiteit om binnen te doen. Weliswaar dicht bij de kachel en onder een dekentje, maar met een paar aanpassingen zorgen we dat dat de drankjes naadloos bij het seizoen passen. Wat dacht je van deze herfstige cocktails?
Laura Brady
De beste bartender van Nederland, Laura Brady, weet precies wat we in de herfst nodig hebben. Daarom heeft ze drie cocktails samengesteld waar je het lekker warm van krijgt. Met uiteraard smaken als pompoen, kastanje en pumkin spice. En Laura weet waar ze het over heeft, want zij won dit jaar de Diageo World Class Competition. Dit is ‘s werelds grootste bartendingwedstrijd waar meer dan 10.000 bartenders uit 65 landen aan hebben meegedaan. Wauw!
1. White Woods
De cocktail Sour krijgt een herfstige draai met de smaken van geroosterde noten en vanille. Als kers op de taart krijgt de cocktail ook nog houtachtige tonen van kastanjes – een verrassend goede toevoeging voor een cocktail. Voor de White Woods maak je je eigen kastanjesiroop.
Wat heb je nodig voor 1 glas:
- 40 milliliter Tanqueray Dry
- 20 milliliter vers citroensap
- 20 milliliter zelfgemaakte kastanjesiroop (zie onderstaand recept)
- IJsblokjes
- Glas: cocktailglas
- Garnering: geraspte chocolade. Tip: kies voor je favoriete chocoladesmaak.
Zo maak je zelfgemaakte kastanjesiroop (200 milliliter voor 15 glazen):
- Rooster 500 gram kastanjes gedurende 30 minuten op 180 graden;
- Doe 120 gram walnoten in een pan en rooster ze tot ze licht verbranden;
- Verwijder de velletjes van de kastanjes en meng de noten met 1 liter water en 2 theelepels vanille-extract (verkrijgbaar bij plaatselijke supermarkt);
- Giet het mengsel door een fijne zeef en voeg 1250 gram suiker toe, roer goed door elkaar;
- Je kunt de siroop tot twee weken bewaren in een afgesloten bakje in de koelkast.
Aanpassing: als je geen kastanjes wilt roosteren, kun je ditzelfde recept proberen met 500 gram van een van je favoriete smeerpasta’s met notensmaak (probeer er een te gebruiken zonder toegevoegde suikers).
Zo maak je de White Woods:
- Voeg 40 milliliter Tanqueray Dry, 20 milliliter vers citroensap en 20 milliliter van je zelfgemaakte kastanjesiroop toe aan een cocktailshaker (als je geen cocktailshaker hebt kun je een bakje met een goede afsluiting gebruiken om mee te shaken);
- Voeg ijs toe aan je shaker en schud ongeveer 15 seconden;
- Open de shaker en schenk de cocktail door een zeefje in het glas;
- Rasp er chocolade overheen.
- Cheers!
Benieuwd naar de andere smaken? Bekijk dan de volgende bladzijde!
[1/3]
Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.