Dit recept is echt heerlijk!
Chai Tea heeft onze harten pas sinds een aantal jaar gestolen, terwijl het eigenlijk al een heel oud drankje is. Voor de roots van dit populaire drankje moeten we namelijk 5000 jaar terug in de tijd. Chai is ontstaan in de regio Nepal, Tibet en Pakistan. Niemand weet de exacte locatie. Pas in 1994 leerde het westen Chai kennen, wat letterlijk ‘gemengde kruiden’ betekent.
Er is geen traditioneel recept, maar dit is het recept dat veelal gebruikt wordt in het westen en wij zijn er gek op!
Wat heb je nodig? (voor 1 Chai Tea Latte)
- 3 stukjes kardemom
- 1 steranijs
- 1 stengel citroengras
- 1 kaneelstokje
- 1 eetlepel honing
- 1 scheutje opschuimmelk
- zwarte thee
- 4 dunne plakjes gember
Wat moet je doen?
- Schil de gember en snijd ‘m in 4 dunne plakjes. Stamp de stengel citroengras, zodat de binnenkant bereikbaar is voor het water.
- Vul een grote pan met water en voeg alle kruiden toe. Breng het water aan de kook en laat het 2 minuten goed doorkoken.
- Schep de zwarte thee in een theezeefje en doe dit alvast in de theepot. Schenk het water erbij en laat het nog even trekken.
- Doe een scheutje opgeschuimde melk in een glas en giet de thee erbij. Doe de honing erbij en roer het goed door.
Drink smakelijk!
Dit bericht bewaren? Pin hem op Pinterest!
Bron: La Place | Beeld: pixabay