Warme choco, maar dan Mexicaans en pittig!
Stel je eens voor; je hebt een machtig kerstdiner met de nodige wijntjes achter de kiezen en zit lekker op de bank de kerstspecial van ‘All You Need Is Love’ te kijken. Grote kans dat je dan zin hebt in een heerlijk warm drankje! Deze pittige warme choco is dan echt aan te raden.
Dit heb je nodig:
- 1 eetlepel cacaopoeder
- 1 theelepel kaneel
- snufje chilipoeder
- snufje cayennepeper
- 300 ml amandelmelk
- scheutje agavesiroop (kan vervangen worden door honing)
- 30 ml tequila
- kaneelstokje
Neem een soeppan en zet deze op middellaag vuur. Doe hier het cacaopoeder, de kaneel, het chilipoeder en de cayenne peper in. Toast dit totdat de kruiden hun geuren beginnen af te geven. Dit zal ongeveer enkele minuten duren.
Neem een kleine garde of een houten lepel (gebruik geen andere lepel dan een houten!) en voeg langzaamaan de amandelmelk toe. Blijf terwijl je dit doet goed roeren en zorg ervoor dat je met de houten lepel eventuele aangekoekte restjes kruiden op de bodem van de pan meeneemt. Draai het vuur middelhoog en breng het mengsel zachtjes aan de kook. Voeg de agavesiroop of de honing toe en roer het door het mengsel heen. Haal de pan van het vuur af. Wil je zo’n leuk randje op de mok maken? Dip dan je mok in een beetje water en dip deze daarna in een bordje met paprikapoeder. Doe de tequila in de mokken en voeg het chocolademengsel toe. Roer goed door elkaar met een kaneelstokje en serveer direct.
Pagina 2/2