Lisa Pover
30-40 min.
4-6 pers.
Ingrediënten
  • 1 fles rode wijn (bijv. Merlot of Zinfandel)
  • 1 sinaasappel, in plakken gesneden
  • 2 kaneelstokjes
  • 4 kruidnagels
  • 1 steranijs
  • 2 el suiker (of naar smaak)
  • 50 ml brandy (optioneel)

Een verwarmend en geurend drankje met kruiden, perfect voor de wintermaanden.

Bereidingswijze:

  1. Giet de wijn in een pan en voeg de sinaasappelschijfjes, kaneel, kruidnagels, steranijs en suiker toe.
  2. Verwarm het mengsel op laag vuur (niet laten koken) gedurende 20-30 minuten, zodat de smaken goed kunnen trekken.
  3. Zeef de kruiden eruit en voeg eventueel de brandy toe voor extra warmte en diepte van smaak.
  4. Serveer de glühwein heet, eventueel met een schijfje sinaasappel in de beker.