Gooi je normaal de eierschaal gewoon weg? Stop ermee en lees dit even

Kookfans

Koffie

Als het je niet zo’n succes lijkt om eierschalen in heet water te drinken, kun je ze ook toevoegen aan je koffie. Naast het feit dat je dan extra calcium binnenkrijgt, doet het de smaak van je koffie ook nog eens goed! Je koffie wordt er namelijk minder bitter van en dus veel lekkerder. Zoals we op de eerste pagina zeiden, moet je de eierschalen eerst tien minuten koken. Om er verzekerd van te zijn dat echt alle bacteriën gedood zijn, kun je de eierschalen ook nog eens 10 minuten in de oven doen op 180 graden.

Toevoeging

Wil je proberen eierschalen toe te voegen aan je koffie? Dan raden we je af om hele eierschalen in je bakkie leut te doen. Er zijn twee methodes die je kunt toepassen.

  • Je kunt ervoor kiezen om wat geplette stukjes eierschaal aan je filtermaling toe te voegen en vervolgens koffie te zetten. Zo ben je ervan verzekerd dat je geen eierschalen in je koffie terug vindt.
  • Doe de schoongemaakte eierschalen in een keukenmachine en laat net zo lang draaien tot de eierschalen zijn vermaald tot poeder. Je kunt vervolgens een snuf(je) van dit poeder door je koffie doen. Zo krijg je meteen extra calcium binnen. Dit poeder kun je overigens ook door smoothies of pastasauzen doen.

Koffieaanslag

Als je een fervent koffiedrinker bent, is er een grote kans dat je mokken in je kast hebt staan met permanente koffieaanslag. Dit probleem kun je verhelpen met eierschalen. Verkruimel een eierschaal in de mok en voeg heet water toe. Laat een nachtje staan en de volgende dag is de aanslag opgelost.

 Pagina 2/2

Lees ook: Grijze krassen op je borden? Met deze truc zijn ze zo weer weg

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Healthy Food TribeMy Recipes | Beeld: Pixabay