Een verfrissende combinatie van bevroren rosé en aardbei
In 2016 werd frosé benoemd tot hét zomerdrankje van het jaar, maar daarna verdween de bevroren rosé weer even naar de achtergrond. Tijd om ‘m weer uit de (ijs)kast te halen, want ook nu is deze combinatie nog hartstikke lekker. We maken hem met aardbei voor die extra zomerse touch. De zon schijnt, dus aan de slag!
Strawberry Frosé
Zomerser dan een bevroren drankje wordt het niet! We zijn dol op een klassiek roseetje, maar een verkoelende variatie op dit wijntje is nooit verkeerd. Dit hemelse drankje is fruitig, zacht én ijskoud. Hoewel dit het perfecte zomerdrankje is om af te koelen tijdens de warme dagen, kan deze frosé ook prima het hele jaar door. Laat die bevroren aardbeien dus voortaan standaard in je vriezer liggen en zet het op een blenden wanneer het zonnetje doorbreekt. Je weet tenslotte nooit hoelang het duurt!
Zo ga je te werk
- Doe ongeveer een halve fles rosé, 150 gram aardbeien, de helft van de wodka en de helft van het citroensap in een blender. Voeg ongeveer 4 blokjes ijs toe en blend totdat alles is gemengd en er een slushy substantie ontstaat.
- Herhaal dit met de overige ingrediënten. Als het mengsel te waterig is, voeg dan meer ijs toe en mix opnieuw.
- Verdeel de frosé over wijn- of cocktailglazen en garneer met verse aardbeien.
- Proost!
Ook lekker: 6x de lekkerste drankjes voor deze zomer op Kookfans
Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!
Bron: Delish | Beeld: pexels