Desy

Zo maak je het:

Doe de melk, slagroom, kaneel, het vanillestokje, de vanillezaadjes en de nootmuskaat in een ruime pan. Breng het geheel aan de kook op middelhoog vuur. Haal het van het vuur zodra het kookt en laat het even intrekken. Neem een ruime kom en doe hier de eierdooiers en suiker in.

Mix met een handmixer tot een glad mengsel en stop met mixen zodra er strengen ontstaan als je de mixer optilt. Je kunt controleren of je klaar bent met mixen door een vork over de bodem heen te schrapen. Laat je hierbij een spoor achter dat zich langzaam weer vult met het mengsel? Dan is het goed! Mix dan voorzichtig de melk erdoorheen en blijf mixen tot er een glad mengsel ontstaat. Voeg de rum toe en roer er doorheen. Laat het mengsel een nacht in de koelkast staan. Mix voordat je het drankje serveert de eiwitten in een grote kom tot een luchtig geheel. Klop dit door de eggnog heen. Garneer met nootmuskaat.


Pagina 2/2