Vooral nummer 3 is een aanrader!
Cold brew koffie is dé trend van het moment als het gaat om koude koffie recepten. Deze koffietrend heeft een lichte en verfrissende smaak, wat je het best kunt serveren over wat ijs heen. Maar dat is natuurlijk niet het enige. Om jouw horizon nog wat te verbreden, hebben wij een aantal geweldige recepten voor je op een rijtje gezet zodat jij ultiem kan gaan genieten van jouw cold brew koffie.
Cold Brew Lavender (Gin) Tonic
Ben jij in een ultieme chill mood, dan is deze geweldige Cold Brew Lavender Tonis mét een bittertje, een heerlijke toevoeging aan je middag of avond. Binnen no-time heb jij dit drankje op de tafel staan met de Eletta Explore van De’Longhi.
Wat heb je nodig:
- 1 shot cold brew to mix
- 6 ijsblokjes
- 20 centiliter Schweppes Selection Tonic Touch of Lime
- 2x tien milliliter Monin Lavender
- 40 milliliter gin (optioneel)
- 1 takje rozemarijn
- 1 limoenschijfje
Bereiding:
- Stap 1: Doe de ijsblokjes in het glas.
- Stap 2: Pomp 2x tien milliliter Monin Lavender in het glas.
- Stap 3: Schenk 150 milliliter tonic erbij (of als je gin gebruikt, schenk dan 40 milliliter gin en 100 milliliter tonic erbij).
- Stap 4: Bereid een cold brew to mix in een apart kannetje.
- Stap 5: Breng de cold brew to mix over een lepel uit in het glas.
- Stap 6: Garneer het met een takje rozemarijn en een limoenschijfje.
- Genieten maar!
Cold Brew Pina Colada
Ben jij in de ultieme happy mood? Dan is deze zoete virgin Cold Brew Pina Colada zeker wat voor jou. Nu in een handomdraai met de Eletta Explore van De’Longhi.
Wat heb je nodig:
- 1 cold brew cappuccino
- 50 milliliter Alpro kokosdrink
- 10 milliliter Monin ananas siroop
- 8 ijsblokjes
- 1 ananasschijf
- 1 handje kokossnippers
Bereiding:
- Stap 1: Doe de ijsblokjes in het glas.
- Stap 2: Schenk er Monin ananas siroop overheen.
- Stap 3: Doe de Alpro kokosdrink in het LatteCrema Cool melkreservoir.
- Stap 4: Zet het glas onder de uitlopen van de Eletta Explore.
- Stap 5: Bereid een cold brew cappuccino.
- Stap 6: Schuif een rietje in het glas.
- Stap 7: Garneer met een handje kokossnippers en een ananasschijfje.
- Aanvallen!
Cold Brew Pink Grapefruit
Ben jij een romanticus en merk jij dat je vaak in een loving mood zit? Dan is de Cold Brew Pink Grapefruit jou op het lijf geschreven. Nóg leuker: ook met de Eletta Explore van De’Longhi staat dit drankje binnen no-time voor je klaar.
Wat heb je nodig:
- 1 (intens) cold brew to mix
- 3x 15 milliliter Le Fruit de Monin Grapefruit
- 6 ijsblokjes
- 25 centiliter Aqua Panna
- 1 grapefruit schijfje
Bereiding:
- Stap1: Doe de ijsblokjes in het glas.
- Stap 2: Pomp 3x 15 milliliter Le Fruits de Monin Grapefruit over het ijs.
- Stap 3: Schenk 150 milliliter Aqua Panna in het glas en roer de pasta goed door het water.
- Stap 4: Bereid een cold brew to mix in een apart kannetje.
- Stap 5: Schenk de cold to brew mix over een lepel uit in het glas.
- Stap 6: Garneer het met een grapefruit schijfje.
- Smullen maar!
Cold Brew Tangerine
Voel je je super energiek, ga dan eens voor de frisse Cold Brew Tangerine. Net als voorgaande drankjes kun je deze in een handomdraai maken met de Eletta Explore, maar kun je hem ook bereiden met de La Specialista Maestro van De’Longhi.
Wat heb je nodig:
- 1 (intens) cold brew to mix
- 2x 15 milliliter Le Fruit de Monin Tangerine
- 25 centiliter Schweppes Selection Tonis Touch of Lime
- 6 ijsblokjes
- 1 takje rozemarijn
- 1 mandarijn schijfje
Bereiding:
- Stap 1: Doe de ijsblokjes in het glas.
- Stap 2: Pomp 2x 15 milliliter Le Fruits de Monin Tangerine over het ijs.
- Stap 3: Schenk 150 milliliter Schweppes Selection Tonic Touch of Lime in het glas en roer de pasta goed door de tonic.
- Stap 4: Bereid een cold brew to mix in een apart kannetje.
- Stap 5: Schenk de cold brew to mix over een lepel uit in het glas.
- Stap 6: Garneer met rozemarijn en een mandarijn schijfje.
- Jammie!
Salty Espresso Cool
Last but not least: de Salty Espresso Cool voor de ultieme curious mood. Let wel op: deze cold brew koffie kun je alleen bereiden met de La Specialista Maestro van De’Longhi.
Wat heb je nodig:
- 1 (maalgraad op 2, dosering 15 x 2) espresso cool
- 100 milliliter Alpro Barista amandeldrink
- 6 ijsblokjes
- 2x 10 milliliter Monin Salted Caramel
- 1 handje amandelschijfjes
Bereiding:
- Stap 1: Doe de ijsblokjes in het glas.
- Stap 2: Pomp 2x 10 milliliter Monin Salted Caramel in het glas.
- Stap 3: Schenk de 100 milliliter Alpro Barista amandeldrink erbij.
- Stap 4: Zet het glas onder de uitloop van de La Specialista Maestro.
- Stap 5: Bereid de espresso cool direct uit het glas.
- Stap 6: Schuif het rietjein het glas.
- Stap 7: Garneer met een handje amandelsnippers.
- Genieten!
Lees ook: Wat is het verschil tussen airfryer-patat en gewone patat?
Artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!
Bron & beeld: De’Longhi
Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.