Sabine
5 min.
1 pers.
Ingrediënten
  • 2 eetlepels heet water
  • 2 eetlepels suiker
  • 2 eetlepels oploskoffie of koffiepoeder
  • Melk om te serveren
  • Ijsblokjes om te serveren

Op Instagram is de zogenoemde ‘Dalgona coffee’ momenteel een ware trend

De fervent koffiedrinkers onder ons worden er vaak niet blij van als ze een bakkie oploskoffie voorgeschoteld krijgen. Desalniettemin gaat er momenteel een ware trend rond met oploskoffie: Dalgona coffee. Oftewel, een opgeklopte koffievariant die er superromig uitziet. Wat ons absoluut het proberen waard leek.

Goed, even wat meer over Dalgona coffee. Het is een ijskoffie gemaakt van instant koffiepoeder of oploskoffie. Je klopt de koffiepoeder op met een beetje water en suiker en klopt net zo lang tot een romige substantie ontstaat. Het romige goedje schep je daarna in een glas met melk en ijsblokjes. Et voilá: je hebt een Dalgona coffee. Dalgona is overigens ook de naam van een Zuid-Koreaans karamelsnoepje. Blijkbaar heeft dit drankje er wat van weg. Een trend is het in ieder geval. Je ziet het overal op Instagram voorbij komen. Het had onze interesse in ieder geval zeker gewekt! Aan de slag, maar! 

Gebruikers van de mobiele versie van onze website vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je het:

  • Doe de oploskoffie, het hete water en suiker in een kom.
  • Gebruik een garde of een handmixer om de koffie op te kloppen. Dit duurt wel even. Heb je een handmixer? Gebruik die dan.
  • Blijf opkloppen tot een fluffy en licht mengsel overblijft.
  • Doe ijsblokjes in een glas en schenk het glas tot twee derde vol met melk. Schep het koffiemengsel er daarna bovenop. Roer en geniet ervan!

Lees ook: Recept: koffietaart met knapperige kaneelsuikertopping

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Tasty | Beeld: Videostill Tasty