Deze smakelijke perzik-sangria’s hebben een spicy twist
Lekker in de tuin genieten van een drankje? Yes please! Maar misschien ben je na het zoveelste wijntje of roseetje wel toe aan wat variatie. Daarom: een simpel recept voor een heerlijke sangria met een flinke vleug gember. Aan de slag!
Gembersiroop
Een belangrijk onderdeel van deze sangria’s is de gembersiroop. Sommige supermarkten en speciaalzaken zullen deze ook in de schappen hebben staan, maar wij maken ‘m dit keer zelf. Mocht je geen tijd of zin hebben om je zelf aan de siroop te wagen, dan kan dat nog een goede optie zijn. Het voordeel aan je eigen siroop maken, is dat je de smaak precies naar je eigen wensen kunt afstemmen. Wil je een klein voorraadje achter de hand houden? Dan kun je de ingrediënten voor de siroop gewoon verdubbelen. De siroop kun je ongeveer twee weken lang in de koelkast bewaren. Genoeg tijd voor nog meer lekkere cocktails dus!
Zo maak je de zomerse Gember-sangria’s:
Begin met het maken van de siroop.
- Schil en snijd de stukken gember in lange, dunne plakken.
- Doe de gember samen met de suiker en het water in een steelpan, en breng het geheel aan de kook. Laat ongeveer drie minuten sudderen, en vervolgens afkoelen tot op kamertemperatuur.
- Giet de siroop door een zeef in een potje of flesje en bewaar het vervolgens in de koelkast.
En dan is het tijd voor de cocktails.
- Pel de perziken, ontdoe ze van hun pit en snijd ze in plakjes. Doe ze hierna in een middelgrote kom.
- Giet de brandy en triple sec over de perziken heen. Dek de kom af, en laat hem enkele uren in de koelkast staan. Hoe langer je de kom laat staan, hoe sterker de smaken zullen zijn.
- Een paar uur voor je van je drankje wilt genieten, combineer je de witte wijn, gembersiroop, perziken en het brandyvocht in een grote punch-schaal. Een simpele tap met een kraantje is ook een goede optie. Voeg vlak voor het serveren nog wat ijsklontjes toe.
- Proost!
Lees ook: Recept: makkelijke sangria slushies
Dit artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest!
Bron: Food 52 | Beeld: Unsplash, Jason Briscoe