Ingrediënten
  • 3 eetlepels instant koffie
  • 460 milliliter melk
  • 3 eetlepels suiker
  • 6 bollen vanille ijs
  • 120 milliliter slagroom, ongeklopt
  • 3 eetlepels chocolade saus
  • 3 ijsblokjes
  • 1 eetlepel warm water
  • Geklopte slagroom ter garnering
Naomi
10 min.
2 pers.
Ingrediënten
  • 3 eetlepels instant koffie
  • 460 milliliter melk
  • 3 eetlepels suiker
  • 6 bollen vanille ijs
  • 120 milliliter slagroom, ongeklopt
  • 3 eetlepels chocolade saus
  • 3 ijsblokjes
  • 1 eetlepel warm water
  • Geklopte slagroom ter garnering

Ijskoffie is perfect met warm weer

Met dit warme weer heb je niet altijd zin om een warme kop koffie te drinken. Toch hebben de koffieliefhebbers onder ons echt wel zien in hun dagelijkse bakkie pleur. Kies daarom voor deze chocolade ijskoffie. Je krijgt het niet extra warm en kunt toch genieten van de heerlijke smaak van koffie met een vleugje chocolade. Een gegarandeerde favoriet!

Wat moet je doen?

  • Giet het water bij de koffie en meng het even goed door elkaar.
  • Doe vervolgens de melk in de blender. Voeg hier de chocoladesaus aan toe samen met de room, suiker en de koffie aan toe. Blend het geheel goed door elkaar.
  • Doe nu het vanille ijs en de ijsblokjes erbij. Blend het geheel weer door elkaar.
  • Giet het mengsel in een glas en maak het af met wat opgeklopte slagroom.

Lees ook: Drink jij elke ochtend koffie? Dít is het best moment voor je bakkie troost

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Tarrace Kitchen | Beeld: pxhere