Een lekker verkoelend drankje tijdens de nazomerdagen
We hebben er even op moeten wachten, maar het is nu zover: de nazomer staat voor de deur! De komende dagen kunnen we nog even genieten van temperaturen boven de twintig graden. Heerlijk! En bij zomerse temperaturen, hoort een zomers drankje. Deze appelcider-slushies zijn de perfecte verkoeling.
Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.
Zo maak je de appelcider-slushies:
- Giet de appelciter, het citroensap en kaneel in een bakvorm en klop het goed door elkaar. Zet het geheel 1 uur in de vriezer.
- Haal het mengsel na een uur uit de vriezer. Roer met een vork door de slush, om te voorkomen dat het een gigantisch ijsblok wordt.
- Zet de kom daarna nogmaals een 1 uur in de vriezer.
- Haal het cidermengsel uit de vriezer en roer er weer met een vork doorheen tot het een ijzige slush-substantie wordt.
- Is het naar jouw smaak nog niet voldoende bevroren? Plaat het dan nog eens 45 minuten terug in de vriezer.
- Als je tevreden bent met de structuur, is het tijd om te serveren.
- Vul twee glazen met de zelfgemaakte slush en decoreer eventueel met een mini appel-kaneel donut of een appelpartje.
- Geniet ervan!
Ook lekker: Recept: Appelkruimelblondies met vanille-ijs
Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!
Bron: Delish | Beeld: Videostill