Een nieuwe variatie op het geliefde zomerdrankje
Niets lekkerder dan fruitige, ijskoude sangria op een warme zomerse dag. Vanaf nu kunnen we ook in de herfstmaanden van de zoete drank genieten, want deze variant met appelcider is perfect voor de overgang van zomer naar herfst. Het seizoensfruit en de kruiden maken dit een originele, maar minstens zo lekkere sangria. Wil jij ‘m binnenkort serveren? Zo doe je dat!
Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.
Welke wijn gebruik je?
De appelcider-sangria wordt het lekkerst met een mousserende wijn als Prosecco of Cava. Bruisende rosé is ook een optie. Maak je de sangria een dag van te voren, voeg dan de wijn nog niet toe. Schenk voor het beste resultaat de wijn pas bij het vruchtenmengsel vlak voordat je de sangria serveert.
Hoe maak je de appelcider-sangria?
- Meng in een grote kom of kan de appelcider, brandewijn, sinaasappelsap, citroensap en gember. Roer de schijfjes sinaasappel en appel erdoorheen.
- Giet vlak voor het serveren de Prosecco of andere wijn door het mengsel. Serveer met ijs en granaatappelpitjes.
- Proost!
Ook lekker: Zomerse witte sangria met galiameloen
Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!
Bron: Good Housekeeping | Beeld: Unsplash